Language of instruction is German
Applicants for degree programs that are taught in German must demonstrate an advanced knowledge of German (minimum level B2).
Proof of sufficient knowledge of the German language is required to enroll. This proof should be provided through the results of the German Language Proficiency Test for Admission to Higher Education (DSH). A DSH 2 certificate is sufficient to start in all degree programs that are taught in German.
Teaching
Study program - Food Chemistry
- Information zum Fach Lebensmittelchemie
- Studien- und Prüfungsordnung Lebensmittelchemie (Stand: 30.10.2020)
- Broschüre "Lebensmittelchemiker - Experten für Lebensmittel und Verbraucherschutz"
- Prüfungsausschuss 1. Staatsprüfung (Stand: 12.01.2024)
- Verordnung über die Ausbildung und Prüfung zur „staatlich geprüften Lebensmittelchemikerin“ und zum „staatlich geprüften Lebensmittelchemiker“ (APVOLChem NRW)
Additional basic studies - Chemistry
- Weitere Pflichtveranstaltungen (Stand: 28.09.2011)
Advanced studies - Food Chemistry
- Vorlesungsplan SoSe 2024 (Stand: 26.03.2024)
- Stundenplan SoSe 2024 (Stand: 26.03.2023)
- Wahlpflichtfächer SoSe 2024 (Stand: 04.04.2024)
- DaF-Module am Sprachlernzentrum (Stand:04.04.2024)
Course material